A DOUA ZI DIMINEAȚA, PE CÂND ERA ÎNCĂ ÎNTUNERIC DE TOT, ISUS S-A SCULAT, A IEȘIT ȘI S-A DUS ÎNTR-UN LOC PUSTIU. ȘI SE RUGA ACOLO.
MARCU 1:35

Ți s-a întâmplat să te trezești dimineața și să nu știi pe ce să pui mâna? Să îți fi plănuit timpul tău cu Dumnezeu, dar ceva parcă te oprește? La un moment dat am ascultat o prezentare despre cum pot fi momentele devoționale, din care am să-ți prezint acum câteva lucruri:

– Pregătește-ți un colțișor pentru studiu și acolo să știi mereu că studiezi dimineața.

– Atunci când citești dimineața, ia-ți timp să faci asta, nu trebuie să o faci pe grabă. Ia-ți câte minute vrei, dar nu grăbite. Poți să le stabilești în fiecare dimineață.

– Pregătește-ți inima și gândul pentru ca Duhul Sfânt să poată coborî peste tine și să îți vorbească. Poți cânta un imn, două sau poți asculta niște muzică pentru suflet.

– Biblia să fie prioritatea studiului tău. Citește și aprofundează citind la rând câte o carte a Bibliei aleasă de tine.

– Citește lucruri adiacente, care te ajută să înțelegi holistic. Caută să descoperi noi lucruri despre evenimente și locațiile descrise în Biblie.

– Ia-ți notițe. Scrie ideile pe care le descoperi. Notează-ți texte și pasaje pentru a le avea la îndemână și pentru a-ți rămâne mai bine întipărite în minte.

– Orice studiu se sfârșește cu o nouă decizie. Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea înțelepciune și putere să poți pune în practică învățăturile pe care le-ai descoperit, iar sfințirea să se producă în tine spre mântuirea ta și spre lauda Lui.

Astăzi este ultima zi din lună. De mâine, poți începe un nou mod de a-ți petrece dimineața câteva minute cu Hristos. Reorganizează-te, dacă e nevoie. Pune deoparte cele necesare studiului și bucură-te de momente de neuitat, studiind și discutând cu Dumnezeu.

Cu aceste idei, sper că îți va fi mai simplu în studiul de dimineață. Nu lasă pe Satana să te ispitească cu temeri că nu știi ce e bine să citești, cum să stai, ce să faci, în ce ordine să le pui, … și tot așa. Dumnezeu să-ți fie călăuză.

Provocare: Care ar fi pașii pe care să-i parcurgi pentru momentele de devoțiune de dimineață? Scrie-i în agendă. Îmbunătățește-ți sau pregătește-ți un loc special de studiu.