Home Uncategorized Plan divin

Plan divin

Author

Date

Category

CĂCI EU ȘTIU GÂNDURILE PE CARE LE AM CU PRIVIRE LA VOI (…), GÂNDURI DE PACE, ȘI NU DE NENOROCIRE, CA SĂ VĂ DAU UN VIITOR ȘI O NĂDEJDE.
IEREMIA 29:11

Copiii cred ceea ce părinții lor spun despre ei. Ai auzit vreodată vreun părinte să-i zică unui copil: „Nu încerca să sari coarda; este doar pentru copiii cu echilibru bun”? Sau: „Nu încerca să obții un rol pentru sceneta de la școală; este doar pentru copiii care nu au emoții pe scenă. Tu doar o să te încurci.” Ce mesaj îi este transmis copilului? I se transmite în mod direct că nu ai încredere în el și că nu te aștepți la multe de la el pe viitor. I se mai spune și că nu valorează prea mult.

Ce-ar fi dacă, în loc de descurajări, i-ai transmite copilului tău că îți imaginezi un viitor strălucit pentru el? Propune-ți în mod expres să îi arăți copilului că ai încredere în el și în viitorul lui. Arată-i că îi admiri abilitățile și dorești să investești în ele. Dacă o să-l încurajezi să folosească și să dezvolte capacitățile pe care Dumnezeu i le-a oferit, copilul tău o să prospere și o să fie o binecuvântare pentru alții pe măsură ce învață și crește.

Părinții mei au făcut acest lucru foarte bine. Mereu îmi povesteau de dificultățile mele de dezvoltare. La vârsta de doar o lună, cântăream mai puțin decât la naștere. Părinții mei erau îngrijorați, pentru că părea că pur și simplu nu aveam poftă de mâncare. Ei s-au rugat și I-au spus lui Dumnezeu că mă vor dedica Lui dacă îmi va salva viața. Din acel moment am început să îmi revin, ba chiar am devenit un bebeluș grăsuț. Mereu îmi aminteau că Dumnezeu are ceva special pregătit pentru mine, pentru că îmi salvase viața. Aceasta mi-a dat încredere că am potențial și m-a ajutat să depun eforturi și mai mari atunci când treceam prin greutăți.

Faptul de a-i arăta copilului că Dumnezeu are un viitor special pentru el va contribui la conturarea întregii lui vieți. Începând de azi, încurajează-ți copilul atunci când face ceva bun, ajută-l să stăpânească lucruri noi și nu uita să îi spui că ai încredere în el. Dumnezeu a plănuit un viitor plin de speranță pentru copilul tău.

Doamne, ajută-mă să găsesc ceea ce este bun în copiii mei și să îi susțin pe măsură ce cresc și devin ceea ce Tu i-ai chemat să devină!

Previous articleSânge pentru viață
Next articleSeamănă cu Hristos!

Recent posts

Dragostea lui Dumnezeu

Pentru că de multe ori tindem sa uitam dragostea lui Dumnezeu nemărginită... vreau sa va pun aici câteva versete. Există versete din...

Voi sunteţi lumina lumii

13 Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce va fi făcută din nou sărată?! Nu mai este...

Provocare, bifat

Așa-i că în diferite momente din viață ne confruntam cu anumite provocări? Da...asa e!...

Dumnezeu este dragostea

Dumnezeu este Tatăl din Cer iubitor și El Își iubește copiii în mod perfect. El ne-a iubit înainte ca noi să-L fi...

Cum să simțim dragostea lui Dumnezeu

Caută pace Într-o lume haotică, ceva atât de subtil și de sacru cum este dragostea lui Dumnezeu poate...