Home Despre Viață Sânge pentru viață

Sânge pentru viață

Author

Date

Category

Când mă gândesc cât s-a plătit pentru viața mea, parcă m-aș gândi de 2 ori înainte să “o trăiesc la maxim”.

Pe timpuri, în Vechiul Testament, legea era foarte aspră: greșeai, era simplu: plăteai. Nu în bani, ha, ar fi fost prea lejer. Era doar cu puțin diferit de ce este acum. Era dinte pentru dinte și ochi pentru ochi. Și da, chiar se împlinea, nu era doar pentru a-i speria pe oameni. Fiecare plătea pentru fapta lui. Pentru vorba lui. Pentru privirea lui.

Iar ca să ajungi la Dumnezeu, să te poți ruga, aveai nevoie de un preot care să facă asta pentru tine. Și dacă voiai ca păcatele tale să fie iertate, trebuia să aduci un miel ca jertfă, ca prin jertfirea acelui animal, tu să poți fi iertat.

Încerc să transpun puțin imaginea aceasta în 2020.. ce dureros pentru generația noastră confortabilă.. Dar asta era legea, iar Dumnezeu avea lucrurile în control la fel cum le are și acum.

Și știți ce mai avea Dumnezeu? Un plan. Un plan prin care avea să scoată omenirea de sub această lege. Dumnezeu voia relație directă cu noi. Voia să vorbească direct cu copiii Lui, nu prin preoți. Voia să ne facem una cu El și asta din dragoste, nu din frică și nu din constrângere. Voia să se împace cu noi, cu creația Lui care îi întorsese spatele. Ne voia pe noi mai strânși legați de El.

Și a venit. Planul Lui s-a împlinit. A venit speranța în lume. Ne-a venit salvarea. Isus.

Isus, care deși nu avea nevoie de vreun preot ca să poată vorbi cu Tatăl Lui, deși nu trebuia să jertfească un miel ca să i se ierte păcatele, deși era fără de păcat, s-a făcut El jertfă pentru omenire. Pentru mine. Pentru tine.

În locul mielului care trebuia înjunghiat pentru fiecare păcat, s-a dat El o dată pentru totdeauna. A călcat legea în picioare, iar prin moartea Lui ne-a făcut cale directă înspre Dumnezeu.

Isus, care a venit și a dat peste cap toate teoriile, toate datinile și toate tradițiile.

Isus, care ne-a spus că El este calea înspre Dumnezeu, El este adevărul după care tânjim toți, El este viața care curge prin noi.

Isus, mielul nostru jertfit.

Asta sărbătorim de Paște. Viața, iertarea, salvarea pe care le-am primit. Părtășia suferințelor Lui. Bucuria învierii Lui. Așteptarea revederii. Pe El îl sărbătorim. Pe Isus. Leul din Iuda care a plătit tot.

Sângele Lui pentru viața noastră.

“Și tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoși și înălţat mai presus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalţi mari preoţi, să aducă jertfe în fiecare zi, întâi pentru păcatele sale și apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut o dată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine Însuși.” Evrei 7:26

Rebeca Pană
https://rebb2beautyfromashes.wordpress.com/

Previous articleCând azi nu e al tău
Next articlePlan divin

Recent posts

Dragostea lui Dumnezeu

Pentru că de multe ori tindem sa uitam dragostea lui Dumnezeu nemărginită... vreau sa va pun aici câteva versete. Există versete din...

Voi sunteţi lumina lumii

13 Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce va fi făcută din nou sărată?! Nu mai este...

Provocare, bifat

Așa-i că în diferite momente din viață ne confruntam cu anumite provocări? Da...asa e!...

Dumnezeu este dragostea

Dumnezeu este Tatăl din Cer iubitor și El Își iubește copiii în mod perfect. El ne-a iubit înainte ca noi să-L fi...

Cum să simțim dragostea lui Dumnezeu

Caută pace Într-o lume haotică, ceva atât de subtil și de sacru cum este dragostea lui Dumnezeu poate...